Кулинарни рецепти » Ястия с яйца » Други ястия с яйца

Ястия с яйца:

Боб с яйца на очи

Продукти: (за 4 порции) • 400 г бял или черен зрял фасул • 3 с.л. масло • 2 с.л. брашно • 500 мл прясно мляко • сол, черен пипер • 1-2 жълтъка • 4 цели яйца • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Изкиснатия 1 нощ в студена вода фасул сваряваме в чи...

Бъркани яйца с картофи

Продукти: (за 4 порции) • 4 големи картофа • 3-4 с.л. олио • 8 яйца • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите и ги обелваме, докато са още топли. Оставяме да изстинат и ги нарязваме на кубчета, които запържваме в мазнината. Държим картофите на огъня, до...

Бъркани яйца с патладжан

Продукти: (за 4 порции) • 8 яйца • 600 г патладжани • 2 с.л. краве масло • 1 връзка копър • 2 скилидки чесън • черен пипер, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина около 1 см., посоляваме и ги оставяме поне ...

Бъркани яйца с пилешки дробчета

Продукти: (за 5 порции) • 10 яйца • 300 г пилешки дробчета • 100 г краве масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме дробчетата 2-3 мин в кипяща подсолена вода и отцеждаме. Нарязваме ги на парченца и задушаваме в сгорещената мазнина. ...

Бъркани яйца с царевица

Продукти: • 8 яйца • 1 ч. ч. царевица от консерва • 1/2 ч. ч. прясно мляко • 1 глава лук • 1 червена чушка • 1 зелена чушка • 1 с. л. масло • сол Начин на приготвяне: В дълбок тиган разтопяваме маслото на умерена температура и пържим отцедената царев...

Варени яйца в сос

Продукти: (за 2 порции) • 4 пресни яйца • 60 г краве масло • 100 г пушени гърди /или сланина/ • 1 главичка лук • 4 домата • 4 с.л. брашно • 150 г сирене • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. олио • черен пипер, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: ...

Варени яйца в тесто

Продукти: (за 1 порция) • твърдо сварени яйца • 250 г готово тесто • 1 суров жълтък • 2 с.л. доматен сос • магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелваме сварените яйца, посоляваме ги и ги загръщаме в кора, разточена от готовото тесто, с дебелина 1-2 см. Отго...

Варени яйца с лук

Продукти: • 5 твърдо сварени яйца • 50 г краве масло • 2 с.л. брашно • 5 глави лук • 1 ч.ч. бяло вино • 150 г сирене или кашкавал Начин на приготвяне: Обелваме яйцата и ги нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук....

Вегитариански бифтек с яйце

Продукти: (за 5 порции) • 600 г картофи • 250 г грах • 2 моркова • 1 парче целина • 100 г ориз • 1 пакетче краве масло • 7 яйца • 50 г брашно • 75 г галета • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме картоф...

Ветрило с яйце

Продукти: (за 5 порции) • 200 г сух хляб • 1 ч.ч. прясно мляко • 250 г печен патладжан • 200 г червени домати • 150 г сирене • 1 к.ч. олио • 5 яйца • 5 скилидки чесън • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на дребни парченца и го зали...

Грах с яйца на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 8 яйца • 100 г краве масло • 1 консерва стерилизиран грах • 200 г настърган кашкавал • 4 с.л. кисело мляко • суха чубрица, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото в малка тавичка и изсипваме вътре граха. Разбиваме яйца...

Гъби с яйца

Продукти: • 750 г пресни гъби • 5 яйца • 1-2 глави лук • 5 с.л. олио • 100 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистените, измити и нарязани гъби сваряваме в леко подсолена вода. Отцеждаме и ги задушаваме в сгорещеното олио заедно с н...

Гъби с яйца на фурна

Продукти: (за 2-3 порции) 400 г гъби 2-3 яйца 1 ч.ч. прясно мляко 2-3 с.л. олио 30 г краве масло магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на малки парченца и ги пържим в смес от олиото и половината от маслото, докато останат на ма...

Гъби с яйца по панагюрски

Продукти: (за 4 порции) • 200 г гъби • 8 яйца • 60 г краве масло • 1-2 с.л. оцет • черен и червен пипер, сол Начин на приготвяне: Подсоляваме и подкиселяваме с оцета 1 л вода, след което я кипваме. Внимателно счупваме яйцата във врящата вода. Варим 5 мин, ...

Гъби, задушени с яйца и сметана

Продукти: (за 5 порции) • 750 г гъби • 1 пакет масло • 2 глави лук • 10 яйца • 100 г сметана • 1 връзка магданоз • 1 парченце кашкавал • сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на тънки филийки, лука на ситно и ги задушаваме в маслото. Правим смес о...

Домати с бъркани яйца на фурна

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг домати • 1 пакетче краве масло • 2 глави лук • 200-300 г сирене • 2-3 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. брашно • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно и го пържим в сгоре...

Домати с яйца на фурна

Продукти: (за 4 порции) · 8 средно големи домати · 8 яйца · 1 ч.ч. настъргано сирене · 1 ч.л. червен пипер · 2-3 с.л. олио · сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на тънки филийки. Нареждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме и леко ги запичаме в у...

Забулени яйца върху задушени гъби

Продукти: (за 5 порции) · 10 яйца · 300 г гъби · 1 пакетче краве масло · 2 ч.ч. вода · 1 ч.л. червен пипер · 1 с.л. оцет · черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме до омекване в 2/3 от мазнината, към която посте...

Забулени яйца със сирене

Продукти: (за 5 порции) · 10 яйца · 250 г сирене · 100 г краве масло · 1 с.л. оцет · 2 ч.ч. вода · 1 ч.л. червен пипер · сол Начин на приготвяне: Намазваме дъното на малка тавичка с 1/3 от разтопеното масло и разстиламе натрошеното сирене. В съд ...

Задушен зарзават с яйца

Продукти: (за 4 порции) · 1 глава лук · 2 средно големи картофа · 2 домата · 2 чушки · 1/2 ч.л. червен пипер · 1 с.л. ситно нарязан магданоз · 2 яйца · 4 с.л. олио · сол Начин на приготвяне: В сгорещената мазнина запържваме до златисто ситно наряза...

Задушен киселец с яйца

Продукти: (за 4 порции) · 1 кг киселец · 1 к.ч. олио · 4 яйца сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме киселеца на ситно, слагаме го в сгорещената мазнина, посоляваме и задушаваме, докато омекне и остане на мазнина. Смесваме с разбитите яйца, ко...

Задушен праз с яйца в глинен гювеч

Прoдукти: • 4 стръка праз • 6 яйца • 200 г олио • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на колелца. Сипваме олиото в глинения гювеч и изпържваме праза, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. От...

Задушено свинско с бъркани яйца

Продукти: (за 4 порции) · 250 г свинско месо от плешката · 2 глави лук · 4 домата · половин малка тиквичка · 1 зелена чушка · 1 с.л. олио · 150 мл месен бульон · 4 яйца · черен пипер, сол · олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме месото на...

Запечени яйца

Продукти: (за 4 порции) · 8 яйца · 200 г настърган кашкавал · 5 с.л. краве масло · 1 к.ч. оцет · червен и черен пипер, сол Начин на приготвяне: Възвираме 2 л подсолена и подкиселена с оцета вода и чукваме едно след друго от ниско яйцата в нея. Внимаваме да...

напред
Начало