Кулинарни рецепти » Бъркани яйца с патладжан

 Бъркани яйца с патладжан

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 600 г патладжани
• 2 с.л. краве масло
• 1 връзка копър
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина около 1 см., посоляваме и ги оставяме поне 3-4 часа, за да си пуснат горчивия сок. Изплакваме и ги подсушаваме.

Сгорещяваме мазнината и пържим патладжаните на умерен котлон 10 мин. Прибавяме счукания със сол чесън и пържим още 3 мин. Сваляме патладжаните от котлона и ги наръсваме с черен пипер, сол, индийско орехче и ситно нарязан копър.

Разбиваме яйцата, посоляваме ги, загряваме останалата мазнина, връщаме патладжаните в тигана, поливаме ги с яйцата и бъркаме, докато белтъците се втвърдят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало