Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на скара

Ястия с месо:

Агнешки кебап в мляко

Продукти: • 500 г обезкостено агнешко месо • 250 мл прясно мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на хапки месото, посоляваме и го накисваме в млякото за около два часа. Изцеждаме хапките и ги нанизваме на шишчета. Докато печем месото на...

Агнешки кебапчета

Продукти: (за 6 порции) • 1200-1300 г агнешко месо • 1 глава лук • кимион, сол Начин на приготвяне: Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцанот...

Агнешки котлети на скара

Продукти: • 8 малки агнешки котлета • 2-3 скилидки чесън • 2 с.л. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натриваме двете страни на всеки котлет с чесън и поръсваме с олио, сол и черен пипер. Слагаме котлетите върху силно загрятата скара...

Агнешки котлетчета с босилек

Продукти: (за 4 порции) • 8 малки агнешки котлета • 3 с.л. олио • 1-2 връзки пресни моркови • половин пакетче краве масло • 1 с.л. ситно нарязан босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги натриваме с черен пипе...

Агнешки флейки на скара

Продукти: • 800 г агнешко месо от ребрената част • половин пакетче краве масло • 1-2 лимона • 1 връзка зелен лук • 1 връзка пресен чесън • 1 връзка магданоз • черен пипер, кимион, сол • мас за намазване на скарата Начин на приготвяне: Нарязваме флей...

Агнешки флейки на скара

Продукти: • 800 г агнешко месо от ребрената част • половин пакетче краве масло • 1-2 лимона • 1 връзка зелен лук • 1 връзка пресен чесън • 1 връзка магданоз • черен пипер, кимион, сол • мас за намазване на скарата Начин на приготвяне: Нарязваме флей...

Говежди кебапчета

Продукти: (за 2 порции) • 500 г говеждо месо от врата • 1 скилидка чесън • 3 с.л. гореща вода • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме почистеното и нарязано на късове месо през месомелачка. Прибавяме счукания чесън, водата, черен пипер и сол. Омесв...

Говеждо филе с хвойна

Продукти: (за 4 порции) • 600 г говеждо /телешко/ филе • 1 с.л. хвойнови зърна • 2 с.л. оцет • 2 с.л. сух джин • 2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на 4 филийки - по една за всяка порция. Счукваме хвойновите зърна и ги разбърква...

Големи кюфтета

Продукти: • 2 пакетчета кайма • 2 глави лук • 100 г кашкавал • 100 г пушени гърди • 2 кисели краставички • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Прибавяме към каймата сол, черен пипер и настъргания лук, омесваме добре и оставяме в хладилника да престои. ...

Грузински шашлик

Продукти: (за 1 порция) • 200 г по-тлъсто шилешко месо от мазния бут или гърба в областта около бъбреците • 1 глава лук • 2-3 стръка пресен лук • половин лимон • 1 домат • 1 с. л. оцет • 1 с. л. масло или олио • стрита суха чубрица • сол, черен пипер На...

Джинджифилови кюфтета

Продукти: (за 4 порции) • 400 г нетлъста кайма • 2 яйца • 4 с.л. галета • кора и сок от половин лимон • 1 ч.л. къри • 1 ч.л. смлян джиндифил • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбъркваме каймата с галетата, разбитите яйца, настърга...

Джулбастия

Продукти: (за 4 порции) • 4 пържолки • 2-3 глави лук • олио • чесън • люти чушлета • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме тлъстината и жилите от пържолките, начукваме ги и ги изпичаме на стара. Намазваме готовите пържолки с чесън, ...

Естерхази на скара

Продукти: • 800 г говеждо филе • 2 глави кромид лук • 1-2 моркова • 2-3 с.л. мас (или масло) • 1 парче черен хляб • малко вино • 1 с.л. каперси • 4-5 сардини • сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме говеждото филе на късчета с ...

Желирани свински ребра

Продукти: (за 6 порции) • 2,3 кг предни свински ребра За маринатата: • 1 средно голяма глава лук • 250 мл соев сос • 250 мл червено вино • 3 скилидки чесън • 2 с.л. настърган корен от хрян • 1 с.л. настърган корен от джинджифил • 1 ч.л. настъргана лимон...

Индиански шишчета

Продукти: • 600 г телешки шол • 1 лимон • 100 мл бяло вино • 2 с.л. къри • 4-5 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: От сутринта нарязваме месото на кубчета. Смесваме олиото, виното, сока от лимона, кърито, 1/2 ч.л. черен пипер. Заливаме мес...

Кебап от мариновано овче месо

Продукти: • 700 г крехко овче месо • 1 връзка зелен лук • 2 лимона • 2 портокала • 75 г сушени зарзали (кайсии) • 150 г сушени смокини • 90 мл айран (натурален) • 250 г стар лук • 1 скилидка чесън • 2 ч.л. смлян кориандър • 2 ч.л. кимион • 1/2 ч.л. смл...

Кебапчета на зеленчукова подложка

Продукти: (за 4 порции) • 600 г сурова наденица • 300 г консервиран бял боб • 3 мариновани чушки • 8 маслини • 3 с.л. зехтин • 3 с.л. винен оцет • 3 скилидки чесън • 1 глава лук • 2 с.л. червено вино • 1 ч.л. лют червен пипер • 50 мл сос за месо • суха ...

Кебапчета от свинско месо

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг свинска кайма • 1 глава лук • 1 с.л. кисело мляко • 1 филия стар бял хляб • 1-2 яйца • 1 к.ч. прясно мляко • 1 щипка индийско орехче • черен пипер, сол • олио за скарата Начин на приготвяне: Измесваме каймата с настър...

Кебапчета по ловджийски

Продукти: (за 25-30 кебапчета) • 500 г свинско месо от флейката • 200 г пушени гърди • 1 горнооряховски суджук или говежда луканка • 1 к.ч. полусухо бяло вино • 1 глава лук • 1 стрита люта чушка • червен и черен пипер • кимион, чубрица, сол Начин на пригот...

Кебапчета с вино

Продукти: • 600 г телешка кайма • 1 глава лук, нарязана на ситно • 4 с.л. червено вино • 1 яйце • 2 с.л. олио • смлян черен пипер,сол Начин на приготвяне: Смесваме всички продукти и оформяме кебапчета с мокри ръце. Оставяме ги в хладилника 1 час. И...

Кръчмарско кюфте на скара

Продукти: (за 5 кюфтета) • 500 г кайма /смес/ • 1 малка глава лук • 100-150 г гъби /пресни или стерилизирани/ • 2 с.л. краве масло • 50 г кашкавал • кимион, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Омесваме каймата с нарязания на ситно лук, черен пипер, кими...

Куш-кебап

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г обезкостено овнешко месо • 4 глави лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. черен пипер • 1 ч.л. сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на кубчета. Нарязваме лука на едро, заливаме го с 1 л студена вода и г...

Кюфтета от сърна

Продукти: (за 4 порции) • 600 г обезкостено месо от сърна • 1 глава кромид лук • 1-2 скилидки чесън • 1к.ч. бяло вино • 100 г прясна сланина • чубрица, сол Начин на приготвяне: Измиваме изкиснатото месо със студена вода и го нарязваме на парчета, които см...

Кюфтета с кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 700 г свинска кайма • 100 г кашкавал • 1 глава лук • ½ ч.л. кимион • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Смесваме свинската кайма със ситно нарязания лук, кимиона и черния пипер. Посоляваме на вкус, омесваме до...

напред
Начало