Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия на тиган

Постна кухня:

Байганети с гъби

Продукти: • 32 печурки с еднаква големина • 16 маслини • 1 малка консерва аншоа • 50 г краве масло • 100 мл олио • сол За панировъчната смес: • 125 г брашно • 1 щипка сол • 20 мл олио • 2 яйца • 1 водна чаша бира • 20 мл коняк • 2 белтъка ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сняг. Прибавяме ситно настърганото сирене и наситнения магданоз. Подправяме с черен...

Бухтички от леща

Продукти: • 100 г леща • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 1 к.ч. галета • 1 яйце • 1 к.л. червен пипер • 1 к.л. куркума • 2-3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Кипваме на огъня 1 ч.ч. подсолена вода и пускаме в нея почистенат...

Бхинди масаледар (пълнена бамя)

Продукти: • 200 г извара • 1 ч. л. кимион • половин ч. л. настърган пресен джинджифил • 3 пресни люти чушки • 3 с. л. настърган пресен кориандър или магданоз • 1 ч. л. куркума • 1 ч. л. сол • 500 г прясна бамя • 3 с. л. масло или олио Начин на приготвян...

Бял мъж

Продукти: • 1 л прясно овче мляко • 2-3 капки сирна мая • 6 с.л. царевично брашно • сол Начин на приготвяне: Подсирваме млякото с маята. Сиренето, което се получава, отцеждаме в цедилка от тънък памучен плат. Добре отцедено, го изваждаме в тавичка и го ...

Вегетариански шницел

Продукти: (за 1-2 порции) • 1 връзка корени за супа • 1 глава лук • 1 ябълка • 2 картофа • 1-2 гъби • 2 с.л. грах • 4-5 с.л. олио • 2-3 с.л. гроздов сок • вино или гореща вода • 5-6 с.л. галета • 1 филия бял хляб • 2 яйца • доматено пюре • черен пип...

Гъбени крокети

Продукти: (за 3-4 порции) • 500 г пресни или мариновани гъби • половин пакетче краве масло • 2 яйца • 1 непълна ч.ч. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 50 г настърган кашкавал • галета, магданоз • черен пипер, ким, сол • мазнина за пържене Начин на приготвян...

Доматени кюфтенца

Продукти: (за 6-8 порции) • 2 кг зрели домати • 1 кг брашно • 2 глави лук • джоджен, черен пипер • захар, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и леко ги изстискваме. В дълбок съд смесв...

Задушени броколи с гъби

Продукти: • 350 г броколи • 150 г гъби (печурки) • 1-2 скилидки чесън (пресован) • сока на 1 лимон • 150 г сирене • 2 с.л. зехтин • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Отделяме цветните главички на добре измитите броколи. Почистваме гъбите и ги наряз...

Задушени гъби с царевица

Продукти: • 300 г гъби • 2 глави лук • 2 моркова • 1 прясна чушка • 1 кутия сварена царевица • 1/2 к. ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на резенчета, лука, морковите и чушката – на ситно. Запържваме ги в олиото, овкусявам...

Задушени чушки с кашкавал

Продукти: • 800 г чушки • 1 глава лук • 250 г кашкавал • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме чушките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на лентички. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавя...

Зеле на тиган

Продукти: (за 4 порции) • 1 средна прясна зелка • 5 скилидки чесън • олио (зехтин) • 2 с. л. соев сос • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ивички зелето и задушаваме в малко подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме настрана. Си...

Зеленчуков бифтек

Продукти: (за 4 порции) • 500 г картофи • 1 к.ч. ориз • 2 с.л. краве масло • 2 моркова • половин глава целина • 500 г грах от консерва • 6 яйца • счукан сухар, магданоз • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме картофи...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме чушките на ивички и ги запържваме в сгорещен...

Картофени банички

Продукти: (за 4 порции) 6 средно големи картофа 300 мл прясно мляко 60 мл олио 3 яйца настъргано индийско орехче, сол мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме обелените картофи в подсолена вода до омекване, пресоваме и ги смесваме с прясното мляк...

Картофени кюфтета

Продукти: • 1 кг картофи • 2 глави лук • 2 яйца • джоджен • магданоз • черен пипер • сол • брашно за овалване • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пресоваме картофите. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Прибавяме го ...

Картофени суджучета с доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг картофи • 1 к.ч. галета • 3 яйца • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • магданоз, сол За соса: • 5 с.л. доматен сок • 2 главички лук • 2 с.л. олио • 2 с.л. брашно • 5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • сол Начин...

Картофи по лионски

Продукти: • 1 кг картофи • 3 глави лук • 4 с.л. масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме добре измитите картофи, обелваме ги, нарязваме ги на кръгчета и ги изпържваме в част от маслото до порозовяване. Задушаваме нарязания на т...

Качамак в тиган

Продукти: (за 4-5 порции) • 300 г царевично брашно • 1 с.л. краве масло • 3 с.л. олио • 500 мл прясно мляко • 50 г сирене • 500 мл вода • 2-3 скилидки чесън • 1 стръкче сух босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно скилидкит...

Кашкавал на тиган

Продукти: (за 4 порции) • 400 г кашкавал • 3-4 с.л. брашно • половин пакетче краве масло Начин на приготвяне: Нарязваме кашкавала на 4 филийки, които потапяме в студена вода и след това овалваме в брашното. Изпържваме ги на умерен огън в сгорещеното масло. ...

Кашкавал, паниран в бирена паста

Продукти: (за 5 порции) • 750 г кашкавал • 1 ч.ч. олио • 2 яйца • 3 с.л. брашно • 1 ч.ч. бира • 1 връзка магданоз • черен пипер, горчица, сол Начин на приготвяне: Нарязваме кашкавала на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. Поръсваме ги с черен пипер. ...

Кашкавалени топчета

Продукти: (за 4 порции) • 400 г кашкавал • 2 яйца • 3-4 с.л. брашно • 1 к.ч. олио Начин на приготвяне: Избираме твърд кашкавал и го настъргваме на ситно ренде. Прибавяме брашното и разбитите яйца и омесваме гъсто тесто /ако е необходимо, добавяме още брашно/....

Класическо Rosti

Продукти: • 1 кг картофи • 1 глава лук • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме картофите необелени. Обливаме ги със студена вода, обелваме и ги настъргваме на едро ренде. Лука нарязваме на тънки филийки и заедно със солта прибавяме към к...

Кнедли от картофи с ядки

Продукти: (за 4 порции) • 800 г картофи • 4 с.л. булгур • 1 яйце • 2 глави лук • 1 к.ч. ядки /фъстъци, орехи, бадеми/ • 1 ч.ч. олио • 1 к.ч. брашно • магданоз, суха чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги сваряваме в ...

напред
Начало