31.10.2020 година
1564339898.swf
Н
апитки » Вина и ликьори
  4308  |   0  
Вино от шипки с мая
Продукти:

• 5 кг шипки
• 3 кг захар
• 25 г хлебна мая

Начин на приготвяне:

Измиваме добре пресните шипки и поставяме в съда за ферментация. Приготвяме сироп от захарта и 7 л вода. Варим 20 минути.

Сипваме охладения сироп в съда с шипките. Прибавяме маята и оставяме сместа да ферментира при стайна температура.

Виното е най-вкусно е, когато ферментацията е най-бурна. Прецеждаме и наливаме в бутилки.
04.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020