Продукти:
• 1 л коняк
• настърганата кора от 10 портокала
• 500 г захар
Начин на приготвяне:
Заливаме настърганите портокалови кори с коняка и оставяме да престоят 3 седмици. Прецеждаме и добавяме захарта, разтворена в малко количество вода. Разбъркваме добре, наливаме в стъклени бутилки и плътно ги затваряме.
Оставяме ликьора да престои 4-5 месеца на тъмно и прохладно място.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...