Кулинарни рецепти » Кюмел

 Кюмел

Продукти:

• 1 л силна ракия
• 6 с.л. кимион
• 2 с.л. семена от копър
• 2 с.л. ситно нарязана кора от лимон
• 3 с.л. нарязани корени от теменужка
• 100 г захар

Начин на приготвяне:

Слагаме всички продукти без захарта в подходящ стъклен съд и ги заливаме с ракията. Оставяме да престоят 2-3 седмици. Прецеждаме настойката и разтваряме в нея захарта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало