Кулинарни рецепти » Ликьор от кайсии

 Ликьор от кайсии

Продукти:

• 1,5 кг кайсии
• 1,5 л бяло сухо вино
• 1 л спирт
• 250 г захар
• 100 мл вода
• 1 парченце канела

Начин на приготвяне:

Почистените от костилките кайсии нарязваме на осминки, нареждаме ги в голям буркан и заливаме с половината спирт, разреден с половината вино. Добавяме и канелата.

След месец и половина прецеждаме сока и добавяме към него останалото количество спирт и вино. Филтрираме, за да се махне утайката.

След месец филтрираме отново течността и наливаме в бутилки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало