Кулинарни рецепти » Хвойновка с мед

 Хвойновка с мед

Продукти:

• 1 л гроздова ракия
• 40 г хвойнови плодове
• 5 г канела
• 200 г мед
• 100 мл вода

Начин на приготвяне:

Слагаме плодовете в ракията, добавяме канелата и затваряме добре. Държим на слънце 4-5 дни и прецеждаме.

Добавяме приготвения сироп от разбития във водата мед. Разбъркваме добре. Затваряме в сухи бутилки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало