Продукти:
• 5 кг едра добре узряла зелена “Капия”
• 5 кг добре узрели червени домати
• 2 китки магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките и ги обелваме. Нарязваме ги на ивички или парченца. Опичаме доматите в тава с малко вода, обелваме ги и ги наситняваме.
Смесваме ги с чушките, прибавяме наситнения магданоз и солим. Разбъркваме сместа добре и я разсипваме в сухи бурканчета. Стерилизираме 5 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...