Продукти:
• 3 кг патладжани
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг зелени пиперки
• 3 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера кипваме вода и пускаме в нея зелените доматчета да омекнат. След 10 мин ги вадим и оставяме да изстинат. Изпичаме патладжаните и пиперките и ги смиламе заедно със зелените доматчета. Прибавяме счукания чесън, наситнените зелении и посоляваме на вкус.
Разбъркваме всичко добре и оставяме кьопоолуто да се овкуси и да поеме от подправките. Разсипваме в буркани и стерилизираме 60 мин.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...