Кулинарни рецепти » Домашна торта Добуш

 Домашна торта Добуш

Продукти:

• 1 1/2 ч. ч. захар
• 2 пакетчета амонячна сода
• 1 ч. ч. студена вода
• 2-3 ч.ч. брашно
• 1 ч. ч. олио
• смлени орехи за поръсване

За крема:

• 1 л прясно мляко
• 1 ч. ч. захар
• половин пакетче краве масло
• 5-6 с.л. брашно или нишесте
• есенция

Начин на приготвяне:

Угасяваме амонячната сода в студена вода и заедно с останалите продукти омесваме тесто, което разделяме на 5-6 топки. Разточваме всяка топка с големината на тортена форма и запичаме.

Приготвяме крема, като към врящото и подсладено мляко прибавяме размитото с малко вода брашно или нишесте. Трябва да бъркаме непрекъснато. Бъркаме крема непрекъснато до завиране на слаб огън. Непосредствено преди да махнем от огъня прибавяме нарязаното на парчета краве масло. Използваме го охладен.

Оформяме тортата, като редуваме ред блат, ред крем. Завършваме с крем, като върху него поръсваме обилно смлени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало