Продукти:
• 50 г обикновено брашно
• 25 г какао на прах
• 3 яйца
• 125 г пудра захар
За гарниране:
• 140 мл разбита сметана
• пресята пудра захар
Начин на приготвяне:
Пресяваме заедно брашното и какаото. Слагаме яйцата и захарта в съд и разбиваме на водна баня до по-твърдо и подобно на мус състояние (ако работим с миксер не е необходима водна баня). Добавяме внимателно брашното.
Изливаме в тава с диаметър 20 см, покрита с фолио и омаслена. Печем в предварително загрята, умерено топла фурна при 190°С, в продължение на 30-35 мин, докато блатът започне да заема първоначалната си форма при лек натиск с пръсти.
Изваждаме готовия блат от тавата и охлаждаме. След това го разделяме хоризонтално на два слоя, които слепваме със сметаната. Разпръскваме върху горната част на тортата пудра захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...