Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.л. ванилия
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Препържваме леко кравето масло и отцеждаме светлата част. Прибавяме към нея пудрата захар и ванилията. Разбиваме, докато сместа стане на пяна. Тогава при непрекъснато бъркане сипваме постепенно брашното и замесваме средно меко тесто.
Разточваме дебела кора и изрязваме от нея курабийки с различна форма. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в слаба фурна, докато побелеят. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още горещи.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...