Продукти:
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1/3 ч.ч. смляно кафе
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. неароматизирано нишесте
• 1 ч.ч. вода
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, кафето, захарта и галетата. В студена вода разтваряме нишестето и го варим, като непрекъснато бъркаме, без да го сгъстяваме много.
От него сипваме по малко в ореховата смес и бъркаме до получаване на сипкаво тесто. Оформяме тестото на топчета, които овалваме в захар.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...