Продукти:
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1/3 ч.ч. смляно кафе
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. неароматизирано нишесте
• 1 ч.ч. вода
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, кафето, захарта и галетата. В студена вода разтваряме нишестето и го варим, като непрекъснато бъркаме, без да го сгъстяваме много.
От него сипваме по малко в ореховата смес и бъркаме до получаване на сипкаво тесто. Оформяме тестото на топчета, които овалваме в захар.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...