Продукти:
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1/3 ч.ч. смляно кафе
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. неароматизирано нишесте
• 1 ч.ч. вода
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, кафето, захарта и галетата. В студена вода разтваряме нишестето и го варим, като непрекъснато бъркаме, без да го сгъстяваме много.
От него сипваме по малко в ореховата смес и бъркаме до получаване на сипкаво тесто. Оформяме тестото на топчета, които овалваме в захар.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...