Кулинарни рецепти » Марселини

 Марселини

Продукти:

• 100 г шоколад
• 40 г краве масло
• 1 с.л. прецедено силно кафе
• 50 г бадеми
• 1 белтък
• захар на пясък
• какао на прах

Начин на приготвяне:

Стопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото. Бъркаме, докато се получи еднородна смес.

Прибавяме кафето, изчистените от кафявата кожица и нарязани ситно бадеми и накрая разбития на сняг белтък. Отново разбъркваме сместа добре и я оставяме да "почива" най-малко 3 часа.

Поръсваме дъската за точене със захар на пясък, слагаме полученото тесто и го разточваме на кора с дебелина 1 пръст. След това я нарязваме на квадрати със страна 2 см.

Поръсваме дланта си със захар и овалваме топчета, които потапяме от всички страни в какао на прах. Нареждаме марселините в подходящ съд да съхнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало