Продукти:
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 100 г шоколад
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Препичаме брашното до златисто.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата. Прибавяме препеченото брашно, счуканите орехови ядки и настъргания шоколад. Бъркаме върху огъня, докато сместа се сгъсти.
Сваляме я и докато е още гореща, но можем да търпим с ръцете, оформяме от нея малки топчета, които овалваме в кристалната захар.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...