Продукти:
• 60 г кокосово брашно
• 250 г захар
• 125 мл вода
Начин на приготвяне:
Възвираме водата заедно със захарта и щом кипнат, обираме пяната с решетеста лъжица. Варим 2-3 мин и прибавяме кокосовото брашно. Намаляваме котлона и варим още десетина минути като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Затопляме лист алуминиево фолио и разстиламе върху него сместа на пласт с дебелина 5-6 см. Заглаждаме повърхността и нарязваме на малки квадратчета, преди сместа да е изстинала.
Съхраняваме бонбоните в сухи, плътно затворени метални кутии.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...