Кулинарни рецепти » Плодов локум от сливи

 Плодов локум от сливи

Продукти:

• 10 кг сини сливи
• 5 кг захар
• 1 кг орехови ядки

Начин на приготвяне:

Почистваме сливите от костилките и задушаваме до омекване. Претриваме плодовете през сито. Полученото пюре смесваме със захарта и варим до сгъстяване.

Малко преди да свалим от котлона прибавяме ореховите ядки. Разстиламе сместа на пласт върху хартия намазана с масло и поставяме на дъска.

Сушим на слънце, нарязваме на еднакви фигури и овалваме в пудра захар. Нареждаме локума в кутия и съхраняваме на сухо и проветриво масто.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало