Продукти:
• 1 блат за торта
• 200 г прясна извара
• 300 г заквасена сметана
• 1 к.ч. сладко от рози или портокалови корички
• 1 втвърдител за сметана
• 4 с.л. кокосов ликьор
• 3 плика кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Натрошаваме блата с ръце и претриваме добре през пръстите, за да получим ситни трохи. Объркваме сметаната с втвърдителя и изварата. Прибавяме сладкото, ликьора, 1 пакет кокосови стърготини и ванилията. Омесваме тесто, като регулираме гъстотата му с кокосови стърготини.
С мазни ръце оформяме от тестото топченца, които овалваме в останалите кокосови стърготини. Редим топките в книжни капсулки , оставяме да престоят 1 денонощие в хладилника и сервираме.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...