Продукти:
• 2 портокала
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. какао
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. ситно нарязани орехи
• кокосово брашно или смлени орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Остъргваме горчивата част на портокалите, накисваме ги във вода за 12 часа и след това ги нарязваме на дребни кубчета. Смесваме всички продукти без орехите и ги слагаме в тенджерка с по-дебело дъно. Бъркаме сместа непрекъснато върху умерен огън, докато се сгъсти като мармалад.
Отстраняваме от огъня, прибавяме орехите и изсипваме в плитък съд, намазан с масло. Оставяме да съхне няколко дни. Нарязваме на кубчета и оформяме малки топчета, които овалваме в кокосово брашно или смлени орехи.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...