Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.л. суха мая за хляб
• 250 мл прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 50 г краве масло
• 1 каф.л. сол
• едра морска сол за поръсване
За намазване:
• 50 мл прясно мляко
• 1 с.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в млякото и я оставяме десетина минути да шупне. Пресяваме брашното в голяма купа и го размесваме със солта и захарта. Правим в стредата кладенче, в което слагаме размекнатото масло.
Започваме да месим, като постепенно сипваме млякото. Щом млякото свърши, изваждаме тестото от съда и продължаваме да месим върху набрашнена повърхност, докато получим гладко и еластично тесто.
Разделяме го на 8 топки, които подреждаме върху набрашнена повърхност, покриваме с кърпа и оставяме да втасват 20 мин. После разточваме всяка топка на фитил с дължина 20 см, като внимаваме краищата да са по-тънки от средата. Преплитаме фитила, за да получим характерната форма на брецела.
Покриваме подходяща тава и нареждаме брецелите в нея на разстояние един от друг. Покриваме ги с кърпа и оставяме да престоят още малко. Върху огъня разтваряме содата в млякото за намазване. Отстраняваме от огъня и веднага след като сместа шупне намазваме брецелите.
С помощта на остър нож правим малък разрез в средата на всеки брецел. Посипваме ги с едра сол и ги печем 20 мин в умерено загрята фурна. Оставяме готовите брецели да изстиват, без да ги покриваме с кърпа.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...