Продукти:
• 300 г брашно
• 10 г мая
• 50 г прясно мляко
• 30 г свинска мас
• 5 г захар
• 20 мл олио
• 5 домата
• 250 г гъби
• 4 скилидки чесън
• 150 г натрошено сирене
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, разбитата в мляко мая, маста, захарта и солта омесваме тесто. Оставяме го да втасва и разстиламе в намазена тава.
Отгоре нареждаме нарязаните домати и гъби, посоляваме и поръсваме със счукания чесън, сиренето, олиото, черния пипер и магданоза.
Изпичаме питата в умерена фурна.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...