Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 600 г картофи
• 150 г гъби
• 300 г шунка
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 100 г настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки ивички. Почистваме гъбите и ги нарязваме на парчета. Нарязваме лука на ситно. Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на кръгчета.
На слаб огън запържваме лука вчаст от разтопеното масло. Прибавяме гъбите, засилваме огъня и пържим при непрекъснато бъркане.
В намаслен огнеупорен съд нареждаме пласт от обелените и нарязани на тънки колелца картофи. Поръсваме с черен пипер и сол. Отгоре разстиламе пласт от гъбите и лука, а след това – пласт от шунката, после – пласт от тиквичките и т.н., като завършваме с картофи. Поръсваме със счукания чесън, заливаме с млякото и покриваме с алуминиево фолио.
Печем около 40 мин в слаба фурна. След това отстраняваме фолиото, поръсваме с галетата и настъргания кашкавал, заливаме с останалото разтопено масло и запичаме още 10 мин.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...