Кулинарни рецепти » Пръжки с кисело зеле

 Пръжки с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. пръжки
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. свинска мас /или олио/
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Вземаме пръжки, останали от топенето на маста, и ги препържваме, за да се зачервят.

Нарязваме зелката на лентички и я задушаваме в сгорещената мазнина, докато поомекне.

Прибавяме пръжките, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре и наливаме зелевия сок и същото количество вода /течността трябва да покрие 2/3 от продуктите/. Захлупваме и варим около 1 час на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало