Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. пръжки
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. свинска мас /или олио/
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Вземаме пръжки, останали от топенето на маста, и ги препържваме, за да се зачервят.
Нарязваме зелката на лентички и я задушаваме в сгорещената мазнина, докато поомекне.
Прибавяме пръжките, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре и наливаме зелевия сок и същото количество вода /течността трябва да покрие 2/3 от продуктите/. Захлупваме и варим около 1 час на тих огън.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...