Кулинарни рецепти » Руло със спанак

 Руло със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• 300 г сурова наденица
• 1-2 яйца
• 3 с.л. галета
• четвърт пакетче краве масло
• 50 г пушени гърди
• 100-150 г сланина
• 500 мл доматен сок
• настъргана лимонова кора
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го 5 мин във вряла вода, изплакваме го със студена вода и го отцеждаме много добре.

Смесваме месото от наденицата с яйцата, галетата и подправките. Оформяме от сместа издължено руло.

Приготвяме един голям и много тънък лист сланина. Слагаме го върху дъска за рязане и разстиламе върху него спанака. Отгоре слагаме месната смес и завиваме всичко на руло, което завързваме с канап, за да не загуби формата си.

В подходящ съд разтопяваме маслото като прибавяме и ситно нарязаните пушени гърди. След това слагаме рулото в съда и държим на силен огън, докато сланината се позачерви. Тогава намаляме огъня, сипваме доматения сок и варим рулото около 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало