Продукти:
• зелеви листа (кисели или пресни)
• 1,5 кг картофи
• 200 мл прясно мляко
• 30 г масло
• 50 г галета
• 2 яйца
• 300 г сланина
• 2-3 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пригответе пюре от сварените картофи, прясното мляко, яйцата, маслото и сол на вкус.
Попарете зелевите листа в подсолена вода, ако са пресни. Завийте сарми, като във всяко листо слагате по едно парченце сланина и картофено пюре според големината на листата. Увийте стегнато листата и поръсете с олио, галета и черен пипер.
Подредете сармите в намаслена тава и запечете 15 минути в силно сгорещена фурна. Тези сарми можете да приготвите и с листа от маруля, спанак, лапад.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...