Кулинарни рецепти » Зрял фасул с наденички

 Зрял фасул с наденички

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 400 г пушени наденички
• 2-3 глави лук
• 2-3 пиперки от туршия
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. мас
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• сминдух, кимион
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден изплакваме и го сваряваме в нова вода заедно с дафиновия лист.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопената мас. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, счукания чесън и 1 щипка червен пипер. Поръсваме с кимион и сминдух и разреждаме с малко вода от фасула.

Нарязваме наденичките на малки парченца, смесваме ги с отцедения фасул, наливаме запръжката и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на слаб огън до готовност.

Малко преди да свалим от огъня, прибавяме нарязаните чушки от туршия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало