Кулинарни рецепти » Черен дроб с гъби и печени чушки

 Черен дроб с гъби и печени чушки

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г пресни гъби
• 200 г черен дроб (агнешки, овнешки, свински, пилешки дробчета)
• 4-5 зелени печени чушки
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме на дребно гъбите, посоляваме ги и задушаваме в маслото до полуомекване. Сваряваме дроба и го нарязваме на хапки. Нарязваме на дребно чушките.

Смесваме всички продукти и ги задушаваме на слаб огън, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало