25.04.2019 година
Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии
  2572  |   0  
Агнешко булгурено на фурна
Продукти: (за4 порции)

• 600-700 г агнешки дреболии
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 връзки зелен лук
• 100-150 г булгур
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме агнешките дреболии в подсолена вода и ги нарязваме на малки парченца.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме нарязаните агнешки дреболии и червен пипер, заливаме с част от бульота от дреболиите, посоляваме.

Когато ястието заври, прибавяме почистения и измит булгур, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер. Слагаме във фурната да се запече.

Накрая заливаме с прясното мляко, в което сме разбили яйцето, и отново запичаме.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019