Кулинарни рецепти » Костур по италиански

 Костур по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от костур
• 100 г печурки
• 2 домата, лимонов сок
• 1 резен шунка
• 3 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. зехтин
• 60 г кашкавал
• 2 с.л. настърган пармезан
• 1 с.л. маргарин
• босилек, копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Оформяме от филето 4 порции, поръсваме ги със сол, черен пипер, лимонов сок и стрит босилек и ги оставяме за 30 мин в хладилника.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Нарязваме на ивици шунката, като отстраняваме тлъстинките. Нарязваме шапките на гъбите на филийки. Разбиваме белтъците и ги объркваме с брашното.

Сгорещяваме зехтина, овалваме рибата в белтъчната смес и пържим равномерно от двете страни по около 5 мин. Прехвърляме я върху намазнената решетка на фурната, отгоре подреждаме парченце домат, гъби, шунка и захлупваме с тънък резен кашкавал.

Загряваме фурната и печем10 мин, докато кашкавалът омекне и се зачерви. Разпределяме филето в затоплени чинии, наръсваме с пармезана и украсяваме с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало