Кулинарни рецепти » Костур по италиански

 Костур по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от костур
• 100 г печурки
• 2 домата, лимонов сок
• 1 резен шунка
• 3 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. зехтин
• 60 г кашкавал
• 2 с.л. настърган пармезан
• 1 с.л. маргарин
• босилек, копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Оформяме от филето 4 порции, поръсваме ги със сол, черен пипер, лимонов сок и стрит босилек и ги оставяме за 30 мин в хладилника.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Нарязваме на ивици шунката, като отстраняваме тлъстинките. Нарязваме шапките на гъбите на филийки. Разбиваме белтъците и ги объркваме с брашното.

Сгорещяваме зехтина, овалваме рибата в белтъчната смес и пържим равномерно от двете страни по около 5 мин. Прехвърляме я върху намазнената решетка на фурната, отгоре подреждаме парченце домат, гъби, шунка и захлупваме с тънък резен кашкавал.

Загряваме фурната и печем10 мин, докато кашкавалът омекне и се зачерви. Разпределяме филето в затоплени чинии, наръсваме с пармезана и украсяваме с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало