Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран без главата
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. олио
• 4 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 лимон
• 2-3 яйца
• 1 глава чесън
• 1-2 с.л. магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Натриваме шарана със сол и го слагаме в тавичка.
В тенджера загряваме олиото заедно с маслото и последователно задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, обелените и настъргани домати. Накрая прибавяме 1 с.л. препечено брашно, запържваме и него и сипваме размитото в 1 к.ч. топла вода доматено пюре. Посоляваме на вкус, разбъркваме и изсипваме сместа в тавата при рибата.
Отгоре нареждаме нарязания на парченца лимон и печем в умерена фурна. След 20 мин заливаме с яйцата, които сме разбили със счукания чесън и 1 с.л. брашно. Печем още 10 мин. Поднасяме шарана поръсен със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...