Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г мерлуза
• 500 г домати
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. краве масло
• 150 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, нарязваме я на порции и я посоляваме.
В олиото задушаваме ситно нарязания лук. В гювечета разпределяме рибените порции. Отгоре покриваме с нарязаните на кръгчета домати. Добавяме задушения лук и заливаме с разтопеното масло.
Запичаме във фурна, поръсваме порциите с настъргания кашкавал и отново запичаме. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...