Продукти: (за 4 порции)
• 1 сом /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• лимонов сок
• дафинов лист, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим прорези в кожата на сома, докато стигнем месото. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Овалваме го в брашно, а след това изтърсваме излишното.
Печем на фурна в тавичка с олио, към което сме добавили дафинови листа и зрънца черен пипер. След опичането на рибата, подправяме мазнината, в която се е пекла с лимонов сок и я заливаме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...