20.09.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  1462  |   0  
Унгарско ястие с пиле
Продукти:

• 1 пиле (около 1 1/2 кг)
• 1 1/2 кг домати
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 80 г мазнина
• 400 г прясно мляко
• 500 г сметана
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Пилето изчистваме, измиваме и нарязваме на парчета. Ситно нарязания лук изпържваме до златисто, прибавяме червения пипер и заливаме с малко вода.

В отделен съд запържваме пилето заедно с чушката и 1 домат, след което прибавяме и лучената смес.

Млякото разбиваме с брашното на гладка смес, прибавяме към пилето и оставяме да се свари.

Преди сервиране разбиваме сметаната с щипка сол и с нея гарнираме месото. Всяка порция обграждаме с нарязани на кръгчета пресни домати.
30.06.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020