Кулинарни рецепти » Гювеч от агнешко месо с ориз

 Гювеч от агнешко месо с ориз

Продукти:

• 750 г по-тлъсто агнешко месо
• 10-12 стръка пресен лук
• 500 г домати
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и слагаме да се пържи в сгорещеното олио заедно с нарязания лук. Щом се позапържи, поръсваме червения пипер и прибавяме ориза и нарязаните домати.

Посоляваме, поръсваме с наситнен магданоз, наливаме 2-3 ч.ч гореща вода и разбъркваме. Прехвърляме сместа в глинен гювеч и печем в умерено силна фурна.

Към края на печенето заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата, и връщаме гювеча във фурната, за да хване коричка.

Автор: Стоянка Стефанова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало