Продукти: (за 4 порции)
• 50 г сланина с месо
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. зехтин
• 4 месести домата
• 1 с.л. люта подправка (чили, лют червен пипер, стрити люти чушлета и др.)
• 1 връзка босилек
• 200 г кашкавал
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на кубчета, а лука и чесъна накълцваме ситно. Всичко запържваме в зехтина. Подправяме с лютата подправка и задушаваме още малко.
Измиваме доматите и ги срязваме хоризонтално на три части. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Измиваме босилека и го нарязваме на едро. Загряваме фурната до 200 градуса. Нарязваме кашкавала на парченца с дебелина около 1 см.
Долните кръгчета от доматите поставяме едно до друго върху застлана с фолио тавичка. Последователно слагаме смес от лук и чесън, кашкавал, босилек и отново домати. Най-отгоре покриваме с капачетата от доматите.
Запичаме около 15 минути в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...