Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 50 мл олио
• 1 глава лук
• 1 свинско було
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1/2 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, кимион,сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме месото на малки парченца. Омесваме го с подправките, нарязания лук и олиото и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с виното и зелевия сок.
Покриваме с булото и печем в силно загрята фурна, докато се изпече напълно.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...