Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кг говеждо месо от бута
• 150 г сланина
• сол, черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 с.л. оцет
• лимонов сок
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Месото изчистваме добре от ципите, начукваме го, а сланината нарязваме на тънки ивички. Всяка ивичка овалваме в смес от счуканите подправки и сол. Шпековаме с тях месото.
Пържим в горещото масло нарязания на ситно лук, прибавяме месото и с обръщане го пържим, докато поруменее.
Прехвърляме го в тавичка и печем, като му наливаме по малко гореща вода. Подправяме соса с виното, лимоновия сок и оцета. Режем го на филийки изстинало.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...