Кулинарни рецепти » Варено месо със зеленчуци в гювечета

 Варено месо със зеленчуци в гювечета

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 буркан стелиризиран гювеч
• 5-6 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 5-6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в подсолена вода. Накъсваме го на парченца и разпределяме в гювечетата, добавяме осоления и нарязан лук, зеленчука от гювеча и обелените и нарязани на колелца картофи. Заливаме отгоре с мазнината и с малко от водата, в която сме варили месото.

Печем гювечетата в гореща фурна. Малко преди изпичането им заливаме със заливка от разбитите яйца и прибавените към тях мляко и брашно, поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем до порозовяване на заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало