Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешка плешка
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
За соса:
• 150 г смлени орехи
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. студена вода
• 150 г сметана
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме месото, натриваме го с черен пипер и сол и го слагаме в тавичка. Заливаме с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна.
Смесваме смлените орехи с олиото и водата. Поръсваме с индийското орехче, черен пипер и сол, добавяме сметаната и разбиваме с миксер до получаване на гладка смес. Ако сосът стане много гъст, разреждаме с прясно мляко или течна сметана.
Можем да сервираме изпечената плешка топла или студена. Ореховия сос поднасяме отделно.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...