Кулинарни рецепти » Мозайка от шунка

 Мозайка от шунка

Продукти:

• 600-700 г шунка
• 2-3 моркова
• 200 г зелен фасул
• 500 г желе /аспик/
• 25 г желатин
• 50 г стелиризирани гъби
• 1-2 белтъка от твърдо сварени яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Използваме остатъци от шунка, които нарязваме на малки кубчета. Прибавяме зеления фасул, нарязан на малки парченца, и морковите, нарязани на кубчета.

Покриваме дъното на форма за ордьоври с част от полузамразеното желе. Когато желето се втвърди, разстиламе върху него нарязаните на кубчета стерилизирани гъби , част от морковите и зеления фасул и ситно нарязаните белтъци. Посоляваме леко и заливаме с останалото желе.

Смесваме останалите зеленчуци с шунката, разстиламе ги върху желето, заливаме ги с разтворения във вода желатин и иставяме да желират.

След това обръщаме формата в кръгла чиния. Украсяваме с клончета от магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало