Продукти:
• 2 зелени и 2 червени чушки
• 2-3 млади тънки тиквички
• 3 парчета пуешка или пилешка шунка
• 6 парчета хамбургски салам
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. краве масло
• 125 мл зеленчуков бульон
• 250 мл доматен сок
• 3 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме чушките и ги бланшираме за 5 мин във вряща подсолена вода. Почистваме тиквичките, измиваме ги и ги нарязваме на около 24 ленти, които също бланшираме. Обелваме чушките.
Във всяко парче шунка и салам слагаме по 1 обелена чушка и го завиваме на руло. После обвиваме рулата с по 2 ленти тиквички и ги закрепваме с клечка за зъби. Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно.
Почистваме и накълцваме на ситно лука и чесъна, запържваме ги в зехтина. Добавяме доматите и доматеното пюре. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.
Сипваме бульона и доматения сок и варим около 5 минути. Подправяме с джоджена.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме рулцата за около 2 мин, подправяме ги на вкус. Наливаме доматения сос и задушаваме още 2-3 минути.
Изваждаме рулцата и нареждаме в чиния. Може да ги залеем с готовия сос или да го сервираме отделно.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...