Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 100 г консервирана в олио риба тон
• 1ч.л. лимонов сок
• 1 с.л. сметана
• 1 с.л. майонеза
• 4 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме надлъжно обелените яйца, вадим жълтъците и леко посоляваме белтъците.
Отцеждаме рибата, наситняваме я и я смесваме с пасираните жълтъци. Подправяме със сол, черен пипер, лимонов сок, сметана и майонеза. Объркваме добре и пълним с тази смес белтъците.
Отгоре украсяваме с половинки маслини.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...