23.08.2019 година
С
упи » Постни супи
  2941  |   0  
Вегетарианска супа с топчета
Продукти: (за 4 порции)

• 1 връзка корени за супа
• 1 картоф
• 1 с.л. ориз
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. галета /или брашно/
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 2 яйца
• 5 ч.ч. зеленчукова отвара
• лимонов сок
• черен пипер
• магданоз
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно корените за супа и картофа. Заливаме ги със зеленчуковата отвара и ги кипваме. Прибавяме ориза и ким и сол на вкус. Варим на умерен огън, докато омекнат.
Прецеждаме без да ги претриваме и ги оставяме да изстинат.

Прибавяме гриса и 1 яйце. Омесваме сместа и ако е много мека, прибавяме галета. От сместа оформяме топчета, които овалваме в брашното и сваряваме в част от бульона / държим ги в бульона до сервирането/.

Застройваме останалия бульон с второто яйце, разбито с киселото мляко, посоляваме, подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Разпределяме топчетата по чиниите за сервиране и заливаме с бульона. Преди поднасяне подправяме с черен пипер и лимонов сок.
25.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019