Кулинарни рецепти » Коктейл от език

 Коктейл от език

Продукти:

• 200 г сварен език /шунка, пушени колбаси/
• 1 малка ябълка
• 250 г майонеза
• 100 г сметана
• 1 с.л. горчица
• 3-4 с.л. червено вино
• половин лимон, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме сварения език и малка част от него нарязваме на ивички за украса, а останалата част на кубчета. Към нарязания на кубчета език прибавяме обелената и нарязана на кубчета ябълка, майонезата, сметаната, горчицата, виното, сол и черен пипер. Разбъркваме добре сместа и я разпределяме в чаши за шампанско, по ръба на които сме направили венец от магданоз.

Във всяка чаша шприцоваме върху сместа розичка от майонеза или сметана и нареждаме фунийки, които сме направили от ивичките език, а по ръба на чашите закрепваме резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало