Продукти: (за 4 порции)
• 500 г стерилизирано червено цвекло
• 2 ябълки
• 1 малък корен целина
• 100 г майонеза
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме стерилизираното цвекло и го нарязваме на ситно. Обелваме ябълките и целината и също ги нарязваме на ситно. Смесваме с цвеклото и посоляваме на вкус.
Накрая прибавяме майонезата, разбъркваме добре и оставяме салатата за половин час хладилник. След това гарнираме с резенчета от лимона и поднасяме.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...