Продукти:
• 1 глава целина
• 2 кисели краставички
• 3 с.л. нарязани маслини
• 150 г маслини
• половин глава червено цвекло
• 50 г нарязани орехови ядки
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото и целината и ги сваряваме в подсолена вода, изчакваме да изстинат и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме краставичките на дребно и ги прибавяме към салатата заедно с маслините.
Заливаме с майонезата и поръсваме с орехите. Нареждаме отстрани резенчета от яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...