Продукти:
• 3 марули
• 4-5 стръка пресен чесън (или 5-6 скилидки стар)
• 1 к. ч. зехтин (олио)
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 връзка репички
• сол
Начин на приготвяне:
Марулите измиваме и нарязваме на тънки ивички. Прибавяме нарязания на ситно чесън и зехтина и посоляваме.
Разбъркваме добре, заливаме с разбитото кисело мляко и украсяваме с нарязаните на кръгчета или оформени като розички репички.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...